Gwanghoon Kim                       

RIBA PART I ARCHITECT

WORK ARCHIVE


Vauxhall Resident’s Requirement

Spaces and Programs

Early Design Strategy


THE RAMP

 Circulation model based on the design strategy
Sketch Model of Ramp Design



Idea Sketches about the Ramp


Iterations about Circulation


SHELVING SPACE


Idea Sketches about Shelving Space

Book Shelving Flatforms


AUDITORIUM AND MASS

Sketch Models of Auditorium and Mass

Idea Sketches about Auditorium and Mass

Design Concept Diagram

Iteration Drawings

Experimentation of Circulation

The Potential of the Site

Public Squre Iterations

Concept Collage of Public Square



DESIGN DEVELOPMENT
LIBRARY & PUBLIC SQUARE
I wanted to design the library to support Vauxhall residential community and bring a positive atmosphere to the area. So, I decided on the design and program to meet the needs of residents, and by changing the scales of the spaces where people can face when they following the ramp, I added tension to the sequence. Because of the reason, the spaces were developed by separately and summarised as one concept.

The closed site due to existing buildings and fences were opened as a new public space, attempting to positively change the atmosphere of the site.